Nyhedsbrevs Arkiv UDGIVET : 2003-03-12

Velkommen til en ny sæson - nyhedsbrev 12/03-2003

DrageCitys nyhedsbrev nr. 1

I dette nummer:

1.  Velkommen til en ny sæson! 

2.  DrageCity.dk modtager e-handelsprisen 2003 

3.  Testflyvning: Bad Widow fra HQ 

4.  Kontakt og tilmelding

Velkommen til en ny sæson!

Endelig er foråret til at få øje på! Temperaturen stiger, blæsten går frisk, og solen titter frem. Hvis vejrudsigterne holder, skulle der de kommende dage blive mulighed for at få luft under vingerne igen. (De rigtige hardcoreentusiaster har selvfølgelig været i gang det meste af vinteren - se testen sidst i nyhedsbrevet)

Og det bli'r helt sikkert en forrygende sæson! Sidste år var interessen for flyvning med drager stærkt stigende, og vi regner med at det for alvor vil gribe om sig i år. Mange har fået øjnene op for, at drager ikke nødvendigvis kun er for børn - men måske snarere tværtimod.

Vi byder også velkommen til DrageCitys første nyhedsbrev. Det er planen at nyhedsbrevene fremover vil udkomme med jævne mellemrum - indeholdende tests, interviews, tips og hvad der ellers falder for. Husk at tippe dine bekendte om nyhedsbrevet hvis de ikke allerede får det - det er helt gratis og uforpligtende...

DrageCity.dk modtager e-handelsprisen 2003

E-handelsprisen tildeles hvert år til butikker på nettet, der i særlig grad har gjort sig bemærket. Prisen er stiftet af IT-brancheforeningen, bakket op af vægtige spillere som Microsoft, PBS, Cisco, Børsen, HP m.fl. med det overordnede formål at fremme e-handel og godt købmandskab på nettet. I år var temaet "e-handel med fordel" - hvor er der ekstra fordele ved onlinehandel? 
(læs evt. mere om e-handelsprisen ved at klikke her)

I kategorien "e-handel til forbrugere" løb DrageCity.dk med andenpladsen, foran 63 andre velkvalificerede onlineaktører som f.eks. Fona, Jubii, Star Tour og OFIR. Juryen fandt, at DrageCity.dk i særlig grad giver forbrugeren en fordel ved at handle online frem for at købe varerne i en almindelig butik. 

Ikke overraskende er vi selvfølgelig rigtig rigtig glade for anerkendelsen. Især fordi vi virkelig har satset på at gøre en forskel! Vi har investeret store summer på at opbygge viden om vores produkter, således at vi ikke bare nøjes med at genfortælle den information fabrikanten skriver på pakningen. Nej, vi har i samarbejde med et stort antal drageentusiaster filmet, fotograferet, testet og afprøvet produkterne, så vi i dag har et indgående kendskab til hver enkelt model. På baggrund af dette har vi eksempelvis kunnet lancere DrageFinder - et online hjælpeværktøj, der på baggrund af en række spørgsmål kan hjælpe til at vælge den rigtige drage. 

Den generelle produktinformation er også af langt højere standard end man finder andre steder. De fleste drager er veldokumenterede med både beskrivelser, fotos og endda online videoklips. Som noget ekstra, håber vi i løbet af foråret at kunne præsentere en sektion med uafhængige brugertests, så dine forudsætninger for at vælge rigtigt er optimale!

Er du alligevel i tvivl om hvilken drage du skal vælge, står vi også klar med telefonisk vejledning. Send os en mail med dine overvejelser samt telefonnummer og træffetid - så vender vi tilbage med ekspertrådgivning...

Testflyvning: Bad Widow fra HQ


(testet af Ruben Juhl Sonne, Herning)

Navnet Bad Widow lyder jo ret lovende, men hvad indeholder dragen så? Første problem er samlingen. Denne drage er noget mere kompliceret i sin opbygning end en traditionel stuntdrage. Her kommer den medfølgende brugervejledning til sin ret. Mange mener at brugervej(vild)ledninger er noget for tøsedrenge og kvinder, men havde jeg læst den inden jeg fløj med dragen første gang, havde det nok gået lidt mere smertefrit. Som sagt er samlingen af dragen lidt indviklet, men har du først fanget fidusen er det egentlig ret indlysende, hvordan de forskellige dele skal anvendes. Det man først lægger mærke til, er de specielle ”sejlpinde”. De består af 2 lange stykker glasfiber og 1 kort stykke kul. Disse sættes samlet ned i en lomme i sejlet og de to frie ender sættes henholdsvis fast i sejlet og på den nederste spreder. Herved opnås en betragtelig udspænding af sejlet, der samtidig giver sejlet et dybt profil. Det er her noget af dragens karakter gemmer sig

Dragen bliver leveret uden liner. Om det er godt eller skidt kan jo altid diskuteres. Mindste linestyrke bør ikke være under 90 kg, og over 150 kg må være fråds. Disse tal kan virke høje, men de er på ingen måde overdrevne. Denne drage er voldsom. Min første test flyvning foregik lige efter nytår. Det var tøvejr og vinden var let til frisk, nok mest let, men det skulle prøves. På med et splinternyt sæt 125 kg liner og …….nej ikke op! Prøv igen. Et hurtigt ryk i begge liner og så……….nej. Tredje gang. Samme resultat. Dragen stallede simpelthen inden den opnåede flyvefart. Nå så må man vel vente til der kommer et lille vindpust og….nu……. Resultat: Nederste højre forkant eksploderede nærmest. Tilbage i dacronlommen på dragen lå et ødelagt 6 mm kulrør, kun holdt sammen af de fittings, der var limet på. SURT!!!!! 

Så var det jeg læste vejledningen. Her står at læse: ”Ekstreme Fast and Pulling Kite”, og ikke mindst: ”-dragen kan være svær at starte alene de første gange. Det er fordi den behøver fart, så få en til at hjælpe dig!” 

Ser man det……… Efter at have repareret dragen fik den lov at ligge i sin pose et par måneder mens jeg samlede mod til mig. Men så en dag hvor vejrudsigten sagde 10 meter vind blev det tid. Dragen blev samlet og hægtet på linerne. Med et nervøst men bestemt ryk blev den sendt fra jorden. OH skræk! Stallet igen! Rolig nu…..styr kontra og gå baglæns. Det blev til et halvt skidt baglæns før vinden fik fat i dragen. OG i mig. Mine godt 70 kg er barnemad for Bad Widow. Den trækker som en elefant samtidig med at alt går meget stærkt. Her er der tale om rå kraft og fart. Min test flyvning blev rimelig kort. For efter tre gange 10 min. Var mine hænder fuldstændigt blå. Ikke på grund af kulde, men blodmangel! 

Konklusion: Bad Widow er en drage for manden, der ikke er bange for ømme arme og en smule tæv. Så længe der opretholdes flyvefart, vil du aldrig opleve fænomenet slappe liner. Selv helt over hovedet holdes linerne stramme. Jeg har ikke før set en stuntdrage gå så højt. Kun helt ude i randen af vindvinduet slækkes trækket og dragen bliver slem til at stalle. Dragen har også et andet karaktertræk, der fint kan sammenlignes med en kvinde. Alle fejl, selv de små, straffes øjeblikkeligt, og som oftest med en tur i jorden. Behandles dragen ordentligt skal den nok holde. Kvaliteten af sejl, syninger og stænger, er som altid fra HQ i top. Alt i alt en spændende drage, men forvent ikke de lange flyveture. Den er bare trættende at flyve med. Ikke kun på grund af farten og trækket, men også fordi den kræver 100% opmærksomhed hele tiden! En rigtig mandedræber……

Klik her for at se mere om Bad Widow

Kontakt og tilmelding til nyhedsbrevet.

DrageCitys nyhedsbrev udsendes kun til modtagere som ønsker det.

Evt. tilmelding/framelding kan ske ved indsætte email i bunden af siden her.

Acceptér