Nyhedsbrevs Arkiv UDGIVET : 2003-09-06

Drageflyvning - en udfordring - nyhedsbrev 06/09-2003

I dette nummer:

1.  Drageflyvning - en udfordring!

2.  Modelskibe - det ideelle far/søn-projekt

3.  M-Quad - en udfordring fra HQ

Drageflyvning - en udfordring!

Der er mange gode grunde til at flyve med drager, og spørger man forskellige dragepiloter hvorfor de flyver, har de sikkert hver deres forklaring. Én forklaring kan være udfordringen i at kaste sig over en svær opgave - og så løse den og føle sig godt tilpas! Jo større udfordring - jo større tilfredsstillelse når udfordringen er besejret. I dette nummer skal vi se på et par udfordringer. Først en overkommelig opgave - og så den svære...

Modelskibe - det ideelle far/søn-projekt

Billeder af Kim Pehrson, Aalborg

Sailing Ship Rainbow er en udfordring længe før selve flyvningen. Med sine 8 sejl, 14 master og stænger samt derudover barduner og pontoner, er der masser af udfordring i selve samlingen af vidunderet! 

Efter samlingen, som snildt kan tage en times tid, er man i første omgang utilbøjelig til at skulle have skibet ud at "sejle" i vinden. Det føles næsten som om projektet er afsluttet, for man sidder tilbage med en stor flot 3-dimmensionel model, som vil pynte i ethvert hobbyrum eller børneværelse. Men den kan skam flyve, så det bør man ikke snyde sig selv for!

Kim Perhson fra Aalborg skriver:

"Dette er virkeligt en drage der fascinerer alle der ser den. Det første de fleste siger er at den umuligt kan flyve. Når man så ser den i luften, er benovelsen om end endnu større. Den kræver dog en del vind, men står så også meget flot i vinden. Et must for alle barnlige sjæle. Den tager lidt tid at samle og fylder en del når det er samlet. Og man er næsten nødt til at samle den hjemmefra, da det er svært at styre delene i vinden. Absolut en drage der er værd at købe."

Er man villig til at ofre 100 kroner ekstra, fås også en lidt større model med flere detaljer - Pirate Ship. Som navnet antyder, er der her tale om et piratskib med dødningehoveder, udkigspost og sågar en øjeklap til dragepiloten! 

Klik her for at se skibene: Sailing Ship Rainbow eller Pirate Ship

M-Quad - en udfordring fra HQ

Tekst og billeder indsendt af Familien Reichmann, Als 

"Min kone, datter, svigersøn og jeg selv er en lille drageflyvegruppe, som er blevet helt vilde med drageflyvning. Efter køb af Rave og en Delta Hawk hos jer, skulle der ske lidt nyt og anderledes. Min kone har altid kigget efter 4-linede drager. Da brevet med jeres kampagne kom, slog vi til. Valget faldt på M-QUAD.

Allerede da pakken kom, var spændingen på bristepunktet! Jo, speciel er den med dejlige farver, som blinker i solen! Dejlig nem at samle og pakke sammen.
Nu skulle vi bare have vind. Først 4 dage senere blev spændingen udløst. Jeg var testpilot - og dragen gik i luften med mange beundrende kommentarer. Jeg kunne selvfølgelig ikke styre den, så jorden nærmede sig hurtig igen! Der stod jeg med alle mine drageflyvetalenter! Da vi også er modelflyvere, fik vi en livlig diskussion omkring styrefunktioner, såsom "krængror" og "sideror". Ny start - og så gik det straks lettere, men absolut ikke nemt. Dyb koncentration! Det skal her nævnes, at jeg i sommerferien prøvede at flyve en Revolution på Rømø, sammen med en anden drageflyver. Igennem denne hobby lærer man jo nemt andre mennesker at kende.

Da jeg kunne fornemme hvilket potentiale der ligger i M-QUAD, fandt jeg hurtigt ud af, at jeg kunne glemme meget af hvad jeg havde lært med 2-linet flyvning. Der skal meget små bevægelser til og den er meget følsom. Som sidebemærkning skal nævnes, at jeg nogle dage senere havde en mere stabil vind, og der kunne lande dragen med den ene spids på min kones mave, som lå og betragtede min flyvning. Igen meget latter!

Vi prøvede alle at flyve, dette med mere eller mindre held. Min kone kunne slet ikke få den i luften, men hun er stædig og mener nok det kommer. Vi havde en dejlig eftermiddag med meget hoppen, råben og grinen! Enormt fedt!!
M-QUAD er en udfordring for os alle, og vi står i kø for at flyve den. M-QUAD er flot i luften. Vi har senere fløjet ved stranden og den tiltrækker manges opmærksomhed.

Nu frisker vinden op fra vest nu må vi hellere komme af sted. Vi ser frem til mange gode og sjove timer med denne fascinerende drage, og er glade for at have fundet en fælles hobby som vi kan hygge os med i fremtiden."

Klik her for at se mere om M-Quad fra HQ

Gratis tips og rådgivning

På DrageCity.dk står vi klar til at rådgive dig om dit køb eller til at hjælpe hvis du løber ind i problemer når vidunderet skal i luften - og der findes ingen dumme spørgsmål! Send os en mail på info@dragebyen.dk - og skriv gerne et telefonnummer, så vi kan ringe dig op. 

Acceptér