Nyhedsbrevs Arkiv UDGIVET : 2003-09-29

Kæmpenyhed på DrageCity - nyhedsbrev 29/09-2003

I dette nummer:

1.  Efteråret giver ekstra blæsevejr

2.  The Beast - kæmpenyhed i 2003!

3.  Ikke én dag er kedelig nu!!

4.  Kontakt, tilmelding og framelding

Efteråret giver ekstra blæsevejr

Hurra for det danske efterår! Ganske vist er det da skønt at flyve i sommerperioden i let vind med drager der passer til det, men det er ført til efteråret at vinden for alvor tager fat - og giver "kam til håret". 

I dette nummer af nyhedsbrevet skal vi se på to drager som for alvor kan rykke i linerne. Den ene er en kæmpestor nyhed, som man nok skal omgås med lidt varsomhed. Den anden drage er derimod relativt lille, paradoksalt nok.... 

The Beast - kæmpenyhed i 2003!

Køb den med 10% introduktionsrabat de første 7 dage (klik her for rabat)

The Beast er nok årets største delta-nyhed - i bogstaveligste forstand! Den har nemlig et vingefang på hele 2,6 meter og tilmed relativ høj - og har dermed et sejlareal der kan afskrække selv hærdede vovepelse. 

"Stakkels" Henrik fra Århus får nemlig en voldsom rutschetur på r..... - godt han fik kedeldragten på!   

Og netop rutscheture og power er et af de primære formål med dragen. Den tyske producent HQ fortæller, at styreegenskaberne hos dragen er gjort så simple som muligt - så man kan koncentrere sig om de stunts man laver nede på jorden - dragen skal bare levere træk. Og HQ har gjort det godt - dragen er supernem at styre. 

Skulle det alligevel ske at man styrer dragen i jorden, holder den til det (det er vores erfaring i hvert fald). Vi satte et par begyndere til at testflyve - og dragen gik i jorden med et hult drøn den ene gang efter den anden - uden at tage skade. Konstruktionen er da også baseret på 8mm glasfiberrør, så den er robust, men også tung - 750 gram...

Billedet herover viser The Beast og en hvid "fartstribe", der i dette tilfælde ikke er fra dragen men fra et jetfly. Bemærk især de stramt udspændte liner - der skal stor trækstyrke til at spænde disse 160 kilos liner så stramt ud...

Har du lyst til at være en af de første lykkelige ejere af The Beast skal du slå til nu! Der er kun få eksemplarer i landet i øjeblikket. En anden god grund til at købe nu er introduktionsrabatten på 10% de næste 7 dage (kun når du klikker ind via dette nyhedsbrev).

Klik her for at se flere billeder og få tilbudt rabatten.

Ikke én dag er kedelig nu!!

Overskriften stammer fra en mail vi modtog fra Jacob Dahl fra Rødovre - velkommen til en "nyomvendt" og begejstret drageentusiast (eller faktisk hele 3 nye, idet kone og barn også har meldt sig under fanerne). Jacob har investeret i en Delta Hawk fra HQ, en relativt lille drage på kun 146 cm i vingefang. Netop denne drage skiller sig dog ud fra de fleste andre drager ved at kunne klare helt ekstreme vindforhold - op til 20 m/s - orkan! Ved de vindstyrker bliver selv en lille drage til et uhyggeligt monster! Dragen kan med lethed slæbe en velvoksen mand hen over stranden, selvom det f.eks. "kun" blæser 16-17 m/s.

Der er dog ingen grund til at blive afskrækket - man bestemmer jo selv hvilket vejr man går ud i, og er man ikke til ekstremerne nøjes man jo bare med mere moderate vindstyrker. I hvert fald er Delta Hawk en klassiker, som har været på markedet i mange mange år. De fleste drager er på markedet nogle år, og udskiftes så med nye modeller - men ikke Delta Hawk. Årsagen må simpelthen være at denne drage er nogenlunde perfekt. Gamle garvede piloter holder fast på den, og anbefaler den også til nye piloter... Klik her for at se mere

Ikke én dag er kedelig nu!!
Tekst og billeder af Jacob Dahl, Rødovre

Hej Dragecity!
Ja så fik jeg og min familie øje på lyset. Som så mange andre, starter det jo med at man skal til vesterhavet, nærmere bestemt Fanø, til barnedåb. Vi købte drager i BR til drengene, og dem tog vi så med derover.

1 2 3, og den kom i luften, det var kanon! En af gæsterne omtalte DRAGECITY.DK. Jeg røg på nettet den efterfølgende dag, efter hjemkomsten.
Jeg bestilte straks en DELTA HAWK DH150. Den var uhyggelig nem at samle. Afsted ned i parken, og så var vi klar. Op kom den og jeg må da nok indrømme at begejstringen var størst fra min side, da det jo nok, med skam at melde, var mig der stod med linerne det meste af tiden - men den er altså svær at slippe, når man først har prøvet den. Min forlovede var da også med, men det var nok mere af kærlighed til mig, end til "dragen". Jeg skal også lige sige at vinden lå på ca. 6 m/s 

Nu meldte næste udfordring sig, vi havde jo taget masser af billeder af dragen i luften, altså nede på jorden, men hvis man nu satte sit digital kamera fast på dragen, hva så?? Jeg brugte lidt gaffa tape, og så sad den der. Ned i parken igen, med min mindste søn, og min tålmodige forlovede. 1 forsøg: 3 meter op, og ned igen....hmmm! 2 forsøg: 2½ meter op, og ned igen, med lidt græs på linsen. Jeg var ved at opgive håbet, men fik ideen at køre ned til vandet, hvor vinden var meget kraftigere. Afsted til stranden, og ganske rigtigt, op kom dragen. Billederne er ikke helt hvad I kræver som standard, men jeg syntes at de er meget skægge at have, og så ved man jo også hvordan der ser ud der oppe fra.

Nå men min mindste søn kunne jo ikke helt klare ikke at få lov til at prøve dragen, så han fik lov mens jeg hjalp lidt til, og med sine 5 år og sine meget få kilo, skal man endelig huske ikke i begejstring, som far, at give slip. Dragen trak sønnike gennem sandet, men slap, det gjorde han ikke. Jeg skal da lige sige at med 11 - 12 m/s er det nok ikke det klogeste at overlade en DELTA HAWK til en 5 årig. Men et stort grin var det eneste han havde at sige til det. 

Så kom min før omtalte MEGET tålmodige forlovede hen til os, og jeg sagde at hun skulle nu prøve at mærke den trækkraft. Men hun havde den opfattelse at det nok mere var for "drenge", lige indtil hun fik den op i luften. Jeg siger jer, at hun blev bidt lige med samme. Så det første der bliver indkøbt, når vi når den første i næste mrd. er en MAGIC ENERGI 1,1 ME 263. Mindre kan ikke gøre det, og så er jeg jo også fri for at komme med alle de dumme undskyldninger om hvorfor jeg skal købe en drage til. JUBIIII! TAK DRAGE CITY!!! 

Gratis tips og rådgivning

På DrageCity.dk står vi klar til at rådgive dig om dit køb eller til at hjælpe hvis du løber ind i problemer når vidunderet skal i luften - og der findes ingen dumme spørgsmål! Send os en mail på info@dragebyen.dk - og skriv gerne et telefonnummer, så vi kan ringe dig op. 

Acceptér