Nyhedsbrevs Arkiv UDGIVET : 2003-07-25

En drage der kan flyve!? - nyhedsbrev 25/07-2003

I dette nummer:

1.  Test af Monarch Butterfly

2.  Prøv DrageFinder

3.  En drage der kan flyve!?

Monarch Butterfly fra GFAK

Testet af Ruben Juhl Sonne, Herning 

Denne sommerfuglsdrage er en pæn lille sag fra Go-Fly-A-Kite. Den er lavet af spiler-dug og glasfiberstænger. Grunden til at der her er brugt glasfiber er, at fleksibilitet er et nøgleord, for at denne drage kan flyve. Dragen er lavet med en 3D-krop. Det betyder at kroppen egentlig er en vindpose, der fyldes af luft og dermed opnås en 3D effekt. Den er på ingen måde vanskelig at samle og virker generelt fornuftig lavet.

Flyvning:
Da jeg skulle teste dragen blæste det nok en smule i overkanten, men dog ikke så meget at jeg var bange for den ville gå i stykker. Flyvelinen blev fæstet med et lærkestik på et stykke snor, der blev bundet i dragens ophængningspunkt. Der blev givet line for nu skulle der flyves. Den lille sommerfugl steg hurtigt til 30 grader og blev der. Ligegyldigt om der blev givet line eller trukket i linen ville den ikke stige højere. Hvad var nu det? En drage som i bund og grund er en delta-klon, burde da nemt kunne flyve højere.

Ned kom den for at se om der kunne justeres på trækpunktet. Det så ikke sådan ud, men ved nærmere eftersyn var den øverste knude på ”vuggen” ved at gå op. Kunne det mon være årsagen? Knuden blev bundet igen, men det var ikke muligt at placere knuden så tæt på enden som den var originalt. Nå pyt. Op igen.
Se hvad var nu det? Nu steg den pludselig en smule højere men ikke så langt som den burde. Ned igen og korte snoren endnu mere op. Alt i alt endte det med at der til sidst hang 2 cm løs snor for enden af den øverste knude, før jeg var tilfreds. 

Se nu steg sommerfuglen flot op på himlen og dens lange hale blafrede lystigt i vinden. Desværre var det nu blæst endnu mere op og de tynde glasfiberstænger bøjede faretruende meget. Derfor blev dragen taget ned, til stor fortrydelse for min 3 årige datter. Hun en nemlig overbevist om at det er hendes drage.

Konklusion:
Dragen ligner en sommerfugl både i facon og når den flyver. Det er ikke bare en trekantet drage fra BR, hvor man har malet en sommerfugl på. Om det er generelt at trækpunktet skal ændres ved jeg ikke, for jeg har nemlig kun testet én, så det vil jeg ikke lade indgå i bedømmelsen af denne test. Pris og kvalitet står i et godt forhold til dragens design. En drage jeg synes er pengene værd.

Prøv DrageFinder - den automatiske guide...

Det kan være svært at tage stilling, når man første gang skal vælge styrbar drage. Man har ingen erfaringer at basere valget på. På DrageCity.dk har vi naturligvis testfløjet hver enkelt drage, og er altid parat til at rådgive. Men du kan også helt uforpligtende klikke dig ind på vores DrageFinder, som er en slags automatisk ekspertsystem. Systemet stiller dig en række spørgsmål, og kommer derefter med forslag til hvilke drager der passer til dig. Det er helt gratis og uforpligtende, og kan også være en sjov ting at prøve selv om man er erfaren dragepilot - klik her og prøv!

Gratis tips og rådgivning
På DrageCity.dk står vi klar til at rådgive dig om dit køb eller til at hjælpe hvis du løber ind i problemer når vidunderet skal i luften - og der findes ingen dumme spørgsmål! Send os en mail på info@dragebyen.dk - og skriv gerne et telefonnummer, så vi kan ringe dig op. Normalt vil svartiden være indenfor få timer!

En drage der kan flyve!?

Billeder og tekst indsendt af Kim Pehrson, Aalborg

Efter at vi de seneste år har prøvet flere forskellige supermarked-drager, var det en fornøjelse endelig at få fingre i en drage der kan flyve, og som er superlet at få i luften selv i meget let vind. Allerede tirsdag da vi lige havde modtaget dragen, skulle vi prøve den. Desværre var der helt vindstille, og muligheden for at få dragen i luften var der ikke - men onsdag var der heldigvis vind nok. Ned på en mark der ligger tæt på vores hus og der gik vi så i gang med at samle dragen, hvilket man må sige var superlet da der ikke er pinde eller andet der skulle sættes i. Kun 2 snore der skulle forbindes med hinanden. Hele dragen er i en lille mavetaske som man kan have med alle steder, hvilket må siges at være hammersmart. 

Jeg og konen fik hurtigt sat dragen i luften, og gad vide hvad naboerne tænkte. Her rendte 2 voksne mennesker på 40år og fjollede og grinte med en drage, men pyt, vi havde det sjovt og blev på marken i et par timer. Efterhånden fik vi helt godt styr over den og kunne lave lidt stunt med hurtigflyvning og flotte sving.

Lørdag skulle vi til fødselsdag og dragen skulle da med så vi kunne komme lidt ud. Så vi gik 7 mennesker ud og legede med drage - noget som vist ikke er sket i nyere tid. Det gav megen morskab. I stedet for bare at skulle sidde i en lejlighed fik vi nogle gode timer i dejligt vejr. Der var ikke meget vind, men nok til at dragen fik fuld snor, og vi voksne mænd kæmpede om at lave de flotteste flyvninger og kunne drille hinanden når det gik galt. Der var stor glæde, og mon ikke der var flere af de tilstedeværende der skal hjem og snakke med deres koner om at få lov til at købe en drage. 

Vi aftalte, at hvis de fik lov skulle vi sammen ud at flyve, og da de så jeres hjemmeside var der store diskussioner om hvilken drage der skulle bestilles når konerne var overtalt. Og der er ikke nogen tvivl i mit sind om at vi også senere vil have endnu en drage, så vi kan flyve sammen, da det er første gang det har været så let at få en drage i luften - og det skærper virkelig interessen. Og der er da bestemt et par drager der ser spændende ud når jeg lige har fået lidt mere erfaring.

Alt i alt er ParaStunter - PS140 bestemt en drage der kan anbefales til
amatører som jeg, og mon ikke også lidt mere erfarne drageflyvere vil sætte pris på den. Samling både før og efter flyvning tager under et minut, så man er hurtigt i gang, og ligeså hurtigt klar til hjemturen igen. 

Jeg medsender en gang billeder.

Mange hilsner og tak for gode oplevelser

Kim Pehrson.

Acceptér