Nyhedsbrevs Arkiv UDGIVET : 2003-03-17

Kampagnetilbud på letvindsdrage - nyhedsbrev 17/03-2003

I dette nummer:

1.  Del dine oplevelser med os andre! 

2.  Testpanelet på DrageCity.dk

3.  Testflyvning: Breeze fra HQ 

Del dine oplevelser med os andre!

I disse moderne tider har mange digitalkameraet eller sågar videoen med ud, når der flyves med drage. Det kommer der ofte både sjove og flotte optagelser ud af, som faktisk bliver endnu bedre, når de deles med andre drage-entusiaster. 

Hvis du har noget materiale du gerne vil have offentliggjort, er du velkommen til at sende det til os på digital form, så vil vi så vidt muligt bringe det videre. Allersjovest er det selvfølgelig, hvis der følger en historie med! Der ligger allerede en del sjove historier på DrageCity - klik her for at se dem.

Billedet til venstre viser unge frøken Børresen, datter til en af testpiloterne på Århus-kanten. Allerede i forbindelse med Sørens indledende testflyvning blev hun så glad for fugledragen, at hun senere hen altid refererede til den som "min drage" - hvad den da også endte med at blive...   

Testpanelet på DrageCity.dk

Det er faktisk lidt forkert at kalde det et "panel", hvis man med panel tænker på en gruppe mennesker omkring et bord. Der er nemlig tale om 8-10 ganske almindelige drage-flyvere, som hver for sig elsker at flyve med drager, og i øvrigt er spredt over hele landet. Nogen har en meget professionel tilgang til emnet, andre kan bare godt li' at flyve lidt sammen med børnene. Men fælles for dem alle er, at de frivilligt og ulønnet tester drager til alles gavn. Det er belønning nok at få lejlighed til at flyve med mange forskellige dragetyper. Dog sker det jævnligt at en testpilot forelsker sig i et eksemplar og beholder det, ligesom der er mulighed for at opnå særlige rabatter. Men derudover er arbejdet ulønnet. 

Når alt dette nævnes, er det blot for at understrege, at testpiloterne forsåvidt er uafhængige af DrageCity.dk - og at vi ikke udøver censur overfor dem. Du vil derfor komme til at opleve både positive og negative udtalelser - men mest positive, eftersom de negative anmeldelser ganske ofte medfører at vi simpelthen tager dragen ud af sortimentet. Vi er nemlig ikke interesserede i blot at sælge dig en drage. Nej, vi ønsker du skal have en rigtig god oplevelse! Og det er ikke for dine blå øjnes skyld - men fordi vi erfaringsmæssigt ved, at glade kunder kommer igen - og igen.

Billedet herunder modtog vi på et tidspunkt fra testpilot Henrik Kjeldsen fra Viby. Der fulgte ingen yderligere kommentarer med, men det taler vist også for sig selv. Dragerne på billedet er fra producenten "Go Fly a Kite", og det vil vist være korrekt at sige, at Henrik efterhånden har fået et lidt anstrengt forhold til denne producent. Retfærdigvis skal det dog siges, at ikke alle testpiloter har samme holdning.

Det sidste års tid har vi arbejdet intensivt med at teste, så vi efterhånden har et ganske godt grundlag at bygge på, når vi skal rådgive dig i det bedste valg af drage. Stor tak til testpiloterne for deres arbejde, som nu kan komme dig som forbruger til gode. I den kommende tid skal du nok få lejlighed til at stifte nærmere bekendtskab med dem.

Hvis du mangler råd og vejledning om valg af drage, er du mere end velkommen til at sende os en mail på thomasrn@gmail.com. Skriv lidt om dine overvejelser og oplys træffetid og telefonnummer, så vender vi tilbage med ekspertrådgivning! 

Testflyvning: Breeze fra HQ

(Af Knud Erik Madsen, Herlev)

Kort fortalt

Breese er en stor drage - 200 x 100 cm - 152 g, som giver sublime flyveoplevelser selv i svag vind. Når intet andet kan flyve, kan man få en Breeze op. En dag i vindstille lykkedes det at få den op alene i det sug, som termikken fra nogle opvarmede tage gav luften.

Det er en spinkel og tilsyneladende lidt sart sag (4 mm kulfiberstænger) med liner med forskellige justeringsmuligheder, som jeg dog ikke har forsøgt at pille ved - den flyver glimrende med fabriksopsætningen. Der er dog mulighed for at justere til flyvning i kraftigere vind.
Den er meget præcis og kan styres uhyre nøjagtigt. Ikke sjældent, når vinden døde helt under en flyvning, kunne man lige så stille lade den glide baglæns ned på jorden, uden at man på noget tidspunkt mistede kontrollen over den. Imponerende! Den er dog samtidig robust nok til at kunne håndtere de kraftigere vindstød, der pludselig kan opstå. En optimal letvægtsdrage, som enhver drageelsker vil kunne få stor glæde af at have i sin samling.

Perfekt til væddemål...

Vi var til den årlige fættre&kusinefest, hvor jeg sidste år havde introduceret hele familien for drageflyvningens glæder. Vi havde den gang ca. 10 drager i luften, og havde en herlig eftermiddag, hvor også naboerne strømmede til for at kigge på eller selv at flyve med deres drager.
I år var problemet blot, at der var absolut ingen vind. Bagagerummet var ellers fyldt med det ædleste fuldblod indenfor drageverdenen – men der var bare ingen vind. Vi talte meget om det, og til sidst gik jeg en tur ned på markerne bag ved forsamlingshuset, hvor jeg fandt et sted, hvor jeg kunne høre og se, at bladene på et par af træerne bevægede sig i vinden. 

Efter således at have sonderet terrænet gik jeg tilbage til bilen og fandt en Breezer frem. Den blev samlet under alle gæsternes bevågenhed, og til akkompagnement af flere interessante tilbud om væddemål. Derefter gik selskabet i samlet trop ned til mit sted, for at se fiaskoen. Det er sådan noget, man som drageflyver aldrig – ALDRIG – skal rode sig ud i. Men det lykkedes faktisk at få Breezeren op, og et par af de mest mistroiske fik lejlighed til at konstatere, at det ikke blot ser ud som om den flyver i ottetaller, men at det faktisk er med vilje, at den gør det – og de fik lejlighed til selv at prøve. Der var ganske vist langt at holde rundt om den gravide sygeplejerske, som da også lige skulle prøve. Men hun var vildt begejstret, da hun fik prøvet, hvor præcist man faktisk kunne styre dragen. Flyvningen i ”vindstille” blev en stor succes, og jeg ærgrede mig blot bagefter over, at jeg ikke havde turdet indgå nogle af de væddemål, jeg fik tilbudt.


...Og i det hele taget rar at have med 

En anden gang var et familiemedlem blevet syg og måtte på skadestuen. Da vi var mange af sted, og det på sådanne steder åbenbart er helt normalt, at syge patienter skal vente 4 timer, for de bliver behandlet, fandt patientens kæreste og jeg ud af, at vi da lige så godt kunne gå ud og flyve lidt med drager! Der var ikke langt fra ord til handling. Et par drager blev slæbt ind i venteværelset, hvor de blev samlet og gjort klar til flyvning, mens de øvrige patienter og pårørende så hovedrystende til.

Derefter gik vi ned på et stort, grønt område bag ved sygehuset, hvor vi på en flagstang kunne se, at der var vind. Problemet var, at der også var hundetræning på området, så vi måtte vente, indtil de var færdige, før vi kunne sætte noget op – og da var det blevet næsten mørkt, og vinden var løjet en del af. Flaget blafrede dog stadig ganske svagt, selv om det føltes vindstille nede på jorden. Vi måtte opgive at få den almindelige drage op, men vi satte lange liner på Breezeren, hvorefter det med nogle hurtige skridt hurtigt lykkedes at få dragen op i højde med flagstangen, hvor vinden var tilstrækkelig til, at vi kunne få nogen tid til at gå med at flyve rundt – og vi kunne vender tilbage til skadestuen med røde kinder og fortælle de ventende patienter og pårørende, at det skam havde været vældig sjovt. 

Klik her for at se mere om Breeze (som tilfældigvis er på tilbud netop nu!)

NB: Breeze fik også for nyligt en meget fin anmeldelse i bladet "dragesnoren" nr. 40 fra Dansk Drage Klub. 

Relaterede produkter

Acceptér