Nyhedsbrevs Arkiv UDGIVET : 2003-04-08

Kæmpeudslag af demomodeller - nyhedsbrev 08/04-2003

I dette nummer:

1.  Demo-salg - spar 30% eller mere!

2.  DrageCity.dk anbefaler...

3.  Testflyvning: Magic GTX fra HQ

Demo-salg - spar 30% eller mere!

Så er er åbnet for et kæmpeudsalg af drager, som enten har været brugt til fotografering, demo eller test. Alle varer er 100% i orden i original emballage - og der er fuld garanti og returret. Dragerne er nedsat 30% eller mere - og der er masser af dem!

Dragerne sælges efter først-til-mølle princippet, og da der typisk kun er få styk af hver, må man regne med at en del modeller kan være udsolgt relativt hurtigt - også selvom vi evt. ikke kan følge med til at opdatere listen.

Se nærmere på udvalget - klik her!

DrageCity.dk anbefaler....

Den skal være billig - den skal være stor - den skal være flot - hele familien skal kunne lege med den - og sidst men ikke mindst: den skal flyve godt! Sådan starter samtalen ofte, når vi på dragecity bliver bedt om at hjælpe med at finde den rigtige familiedrage. Ofte er det familiens overhoved (konen) der tager dette initiativ, for li'som at finde noget som familien kan samles om - og det er svært nu om stunder. Men løsningen hedder Super Flyer. For 100 kroner får man denne utrolig flotte drage, som selv en 5-årig kan samle - der skal bare monteres en enkelt tværstiver. Dragen er 1,2 meter i bredden, og halen er 1,5 meter lang. Børn fra 5 år vil kunne holde dragen, som øver et pænt stabilt træk ved jævn vind. Flyveegenskaberne er rigtig gode, idet der er tale om en drage af delta-typen, som normalt er stabil uden en hale. På Super Flyer er der alligevel tilføjet en hale for yderligere stabilitet. Dragen vil med det samme stige til næsten lodret position, hvor den vil stå forholdsvis stabilt på himlen - flot flot!

Er børnene lidt større, vil der nok være mere udfordring i storebroderen Giant Super Flyer, der som navnet antyder er gigantisk stor - den måler hele 1,8 meter i bredden - lige så bred som far er høj! Den trækker naturligvis også lidt mere i linen, men flyver faktisk endnu mere stabilt end den lille model.

Allrigt, indrømmet: Farmand kan med tiden komme til at kede sig med enlinede drager, så på et tidspunkt kan det blive nødvendigt at skaffe sig en styrbar også (som de større børn i øvrigt også kan være med på). Det er nu også sjovest, når man har flere drager i luften på én gang...

Testflyvning: Magic GTX fra HQ

(Af Henrik Kjeldsen, Århus)

Jo jo, der er efterhånden ved at være et godt udvalg i drager til en plovmand.
Ud over denne drage kan man til ca. samme pris også købe en My Kite eller en Magic Performer. Hvor My Kite er en udmærket allround drage, og Magic Performer er svær at sætte i bås, er Magic GTX nærmest en mini Bad Widow, på grund af dens hastighed.

Dragen er let at samle, har et pænt design, god kvalitet og henvender sig også til begyndere, hvilket man straks lægger mærke til, da både liner og håndtag medfølger i pakken. For at dragen ikke skal larme for meget i luften, har den indsyede lommer i dugen. Syningen på den ene lomme gik dog i stykker under testen, men jeg gik ud fra, at dette var en enkeltstående tilfælde.

Dragen er let at starte, hvis der er vind nok. Ifølge HQ er vindområdet 1-14 m/s, medens det efter min mening nok nærmere er 2-14 m/s. Jeg testede dragen i 4-7 m/s, og er overbevist om at Magic GTX nok skal blive en sjov og underholdende drage i høj vind. I luften har dragen en lille lækker susen, som jeg betragter som en fed lyd.

Det lykkedes mig ikke under testen at lave nogle tricks med denne drage, men det er den – ligesom Bad Widow – heller ikke bygget til. Hvis du er lidt varm på en Bad Widow, men ikke har pengene, er denne drage et mindre, men alligevel godt alternativ.

Kulfiberpinde – som dragen består af – er en del stivere end glasfiberpinde, men dragen holdt alligevel til en tur på næsen fra fuld højde. Hvis du også er en af ”dem”, der får din dragedebut på Rømø, er denne drage et godt/sjovt/hurtigt valg til en nybegynder, når du står i drageforretningen og skal bestemme dig.

Konklusion:
Ønsker du en fin lille hurtig drage er Magic GTX en godt valg.

Fordele: Design, Kvalitet, Ready-to-fly, Let at samle, En lækker begynderdrage
Ulemper: (Kræver lidt vind)

Klik her for at se mere om Magic GTX

Acceptér