Nyhedsbrevs Arkiv UDGIVET : 2003-04-15

Sidste udkald før påske - nyhedsbrev 15/04-2003

I dette nummer:

1.  Påskevejret er perfekt!

2.  DrageCity.dk anbefaler...

3.  Testflyvning: Obsession fra HQ

Påskevejret er perfekt!

Mon ikke det efterhånden er gået op for os alle, at dragesæsonen hermed er fløjtet i gang for alvor! Sjældent er man så heldig at få serveret så perfekt dragevejr samtidig med en stribe fridage. 

Hvis du har et godt øje til en drage i butikken bør du overveje at slå til nu. Bestiller du i dag tirsdag inden kl. 16:00, sender vi dragen allerede i dag, så du har den i hånden i morgen - klar til de kommende fridage. 

Velkommen i butikken!

DrageCity.dk anbefaler....

Ganske enkelt det bedste køb vi nogensinde har kunnet tilbyde på DrageCity.dk! Så klart kan vi melde ud, når talen falder på ParaStunter. Der er tale om en parafoildrage af samme type som moderne faldskærme. Dragen er syet med en række lommer, som under flyvning fyldes med luft og holder den i facon. Det betyder at der slet ikke bruges stænger, og det er en stor fordel i mange sammenhænge. Begynderen kan f.eks. godt flyve dragen frontalt i jorden uden at ødelægge noget. Dog er det klart at den slags manøvrer i visse tilfælde kan føre til skader, men praksis viser at dragen er ganske hårdfør i den retning.

En anden væsentlig fordel er, at den uden videre kan pakkes sammen til en lille stofbylt. Faktisk fylder den så lidt i sammenpakket tilstand, at den kan ligge i den medfølgende mavebælte/taske sammen med liner og stropper, som i øvrigt også medfølger. På den måde er dragen ideel til feriebrug og til at have liggende i bilen - den kan jo sagtnes være i handskerummet :-)

Nok så vigtigt er det naturligvis om dragen så også kan flyve - og det kan den! Det er ubetinget den drage der har skabt størst begejstring hos både testpiloter og kunder i almindelighed. Alle testpiloter giver dragen positive ord med på vejen - de fleste giver endda topkarakterer, og mange har selv anskaffet sig et eksemplar. Med sin bredde på ca. 1,5 meter har den nemlig den perfekte allround-størrelse. Den yder et passende træk, men ikke mere end at enhver knægt fra 7-8 år kan være med. Et oplagt far/søn-projekt, hvor begge vil have lige stor morskab ud af det! 

Dragens egenskaber gør, at den giver stor fornøjelse til piloten, uanset om man er total nybegynder eller har fløjet drage i mange år... Denne drage BØR du anskaffe dig! 

Se flere detaljer om ParaStunter - klik her!

Testflyvning: Obsession fra HQ

(Af Ruben Juhl Sonne, Herning)

Dette er en test, jeg har brygget på i lang tid. Hvordan beskriver man en drage som man endnu ikke har udforsket alle muligheder i? Derfor kan denne test heller ikke bruges som et opslagsværk over Obsessions formåen, men kun som et generelt billede af hvad dragen indeholder.

Ved udpakningen er noget af det første, der slår en, kvaliteten på sejlet. Materialet her er Ventex. Det er i lighed med normalt spilerdug et coated nylonstof, bare noget mere fleksibelt og let. Derfor bør man være en lille smule mere påpasselig ved samling af dragen. Et af de punkter i samlingen af dragen, der godt kan volde lidt problemer, er opspændingen af forkanterne. De yderste 30 cm er en 3mm kulstang, som sættes indeni et 6mm rør. På enden af 3mm´eren sidder en splitkappe, der udover tricksnoren også, bruges til opspændingen. For at få sejlet spændt ordentligt ud, skal der bruges moderat kraft og har man ikke fået samlet forkanterne ordentligt, kan det faktisk ikke lade sig gøre uden at ødelægge noget. Det er ikke fordi det på nogen måde er besværligt, men jeg tager det med pga. faren for at ødelægge noget.

Når så dragen er samlet, kan man kun undre sig over den lave vægt. Den vejer stort set ingen ting i forhold til størrelsen. Skulle man så være så heldig at have f.eks. en Tramontana at stille op ved siden af kan man virkelig se forskellen på designet i dragerne. Tramontana er både høj og bred, hvor Obsession er lige så bred men noget lavere. Det er fordi Obsession er designet til ”trick-flyvning”. Den har i en årrække været HQ´s bud på den ultimative trickdrage, senere er dog kommet flere til, men ikke rigtig nogen der matcher Obsession i udseende, synes jeg. Den er simpelthen lækker bare at se på!

Jeg modtog dragen til test i sensommeren for et år siden og jeg tror at Dragecity har ventet længe på denne test. Allerhelst ville jeg vente endnu længere med at skrive den, men da det ikke er min drage, kan jeg jo ikke beholde den for altid. Så nu får I det jeg har.

Lækker, lækker, lækker. Ikke kun for øjnene men også at flyve med.
Jeg har fløjet med dragen i alt fra ingen vind til frisk vind. Det sidste finder jeg er grænsen. Ikke fordi jeg er bange for at dragen går i stykker, men blæser det mere bliver det svært at lave alle de mange trick som er Obsessions varemærke. 

I svag vind, 2-3 sekm. er det muligt at få dragen til at hænge og tricks som aksler, pancake og fade kommer næsten af sig selv. Dragen flyver næsten permanent stallet og det kræver lidt til meget benarbejde at blive oppe. En sjov ting at lave på korte (15m) liner i svag vind er en 360´er. Ved at løbe væk fra dragen, altså næsten baglæns, er det muligt at flyve hele vejen rundt om sig selv og har man en god kondi kan man jo bare blive ved. For mig er det bedste vindområde mellem 4 og 7 sekm.. Her kan man udføre de fleste tricks uden at skulle løbe alt for meget med dragen for at holde den stallet. Før jeg fik mulighed for at flyve med Obsession var mit trick repertoire meget lille. For at sige ikke eksisterende. Men med denne drage blev det pludselig muligt at udforske lige netop den gren af drageflyvning. Ret hurtigt kommer man efter at få dragen stallet, hvilket er udgangspunktet for 99% af alle trick. 

...Og nu har jeg da tre tricks på listen. Det er:
Aksel, hvor dragen rotere en gang om sin egen akse mens den ligger fladt på maven. Pancake, hvor dragen stalles ud på maven med næsen væk fra piloten
Og Pancake to fade, efter pancaken vendes dragen så den ligger på ryggen med næsen mod piloten og linerne ud over forkanterne. Her ligger dragen så og ”flyder” på ryggen. I den høje ende af vind skalaen stiger både hastigheden og trækket i dragen betydeligt og trickene bliver n
oget mere besværlige at udføre. Her kræves der absolut præcis timing og en hel del løbe arbejde for bare at fuld føre en aksel. Det er ikke umuligt og folk der er bedre til trick end mig vil nok sige at det ikke er noget problem overhovedet. De tre trick har jeg kun brugt hele sidste sensommer og lidt af vinteren på at lære og da der stadig er mange flere at lære, er til mange timers flyvning endnu!

Selv er jeg blevet meget glad for dragen, faktisk så glad at jeg har været nødt til at købe den. Den er stort set altid med når familien tager en tur i skoven. Det ville jo være ærgerligt, hvis nu muligheden bød sig og dragen så lå derhjemme!

Konklusion: 
Dragen ligger i den tunge ende af prisskalaen, men her får man virkeligt noget for pengene. Kvalitet i top og et godt og afprøvet design, der holder hvad det lover. HQ siger selv at trickflyvning med Obsession er en leg og at specielt trick på ryggen er dragens livret. At trickflyvningen er en leg kan der ikke herske tvivl om. For hvis man ikke tog sin drage med ud for at lege, ville det hurtigt blive kedeligt. Om det så bliver legende let, ja det er en anden sag. Jeg mener ikke det er let, men det er vel også en del af udfordringen. Et dejligt stykke legetøj for den øvede eller erfarne drageflyver. Navnet siger jo det hele Obsession = besættelse og en smule besat det bli´r man altså…..

Her til sidst. Dragen leveres uden liner og her gælder kun et: Kun det bedste er godt nok og gerne i flere længder!

Klik her for at se mere om Obsession

Acceptér